Boşandıktan SonraEyvah Boşandım

Boşanınca Yalnızlığımı Paylaşmak İçin Bir Hayvan Edinmek Doğru Mu? Daha Fazla İçine Kapanmama Neden Olur Mu?

Boşanınca yalnızlığı paylaşmak için bir hayvan edinmek, bazı durumlarda çok doğru bir hareketken bazı durumlarda da çok yanlış bir hareket olabilir. Aşağıdaki sorular üzerinden düşünerek siz de boşanınca yalnızlığınızı paylaşmak için bir hayvan sahiplenmenin doğru olup olmadığına karar verebilirsiniz.

  • Böyle Bir Sorumluluğa Hazır Mıyım?

Evcil hayvan sahiplerinin birçoğuna sorulduğu zaman evcil hayvan sahibi olmak, çocuk sahibi olmaya oldukça benzer bir durumdur. Evcil hayvanların tek ihtiyaçları mama ve su değildir. Bu yüzden o hayvanla manevi yönden yeterince ilgilenmek ve tıpkı bir çocuk gibi en ufak sorununda bile çözüm bulmaya çalışmak çok önemlidir. Bu da kişide sorumluluk olması gerektiği anlamına gelir. Boşanma sonrası dönemde kişiler, genellikle hayattan bezmiş ve herhangi bir sorumluluk altına giremeyecek kadar yorgun bir ruh haline bürünebilirler. Bu yüzden boşanma sonrasında böyle bir ruh halindeyseniz ve sorumluluk alamayacaksanız o hayvana da kendinize de haksızlık etmenin bir anlamı olmaz.

Öte yandan bazı kişiler için ilişkilerin bitişinden sonra herhangi bir konu hakkında uğraş sahibi olmak, oldukça iyi gelen bir durumdur ve bu sayede aşk acısı düşüncelerinden uzak kalmış olurlar. Örnek olarak bir kedi sahiplenmeniz durumunda onun kumu, maması ve aşıları gibi birçok durumla ilgilenmeniz gerekecektir ve bu yüzden meşgul olmadığınız zamanlar daha az olacaktır. Meşguliyet, biten ilişkinin yasının çekildiği dönemde oldukça önemlidir çünkü kişiler çoğunlukla herhangi bir işlerinin olmadığı zamanlarda olumsuz düşünceler içinde boğulabilirler. Bu yüzden sorumluluğa hazır olmanız, boşanma sonrasında evinize bir evcil hayvan dost sahiplenmenizde önemli bir etkendir.

  • Bu Dönem Bittikten Sonra Da Evcil Hayvana İyi Bakacak Mıyım?

Ayrılıklar ya da boşanmalar sonrasında kişilerin bir kısmı evcil hayvan sahiplenirler ve biten ilişki arkasından tutulan yas döneminin sona ermesiyle o hayvana eskisi gibi ilgi göstermeyebilirler. İnsanların büyük bir kısmı ilişkiler sonrası yara bandı olarak adlandırılan durumların sadece yeni insanlarla beraberlik yaşamak olduğunu sansa da maalesef ki bazen evcil hayvanlar da yara bandı olarak kullanılırlar. Ancak, bu tamamen etik ve ahlak kurallarına aykırıdır. Bu yüzden bir hevesle hayvan sahiplenip yas dönemi bitince o hayvanı terk etmek ya da yeterince ilgilenmemek, vicdan azabı hissetmenize neden olur ve durum daha da kötü bir hal alabilir.

  • Masum Bir Canlıya Yardım Etmek Benim Yaralarımı Sarabilir Mi?

Sokaktan ya da herhangi bir yerden sahiplenmiş olduğunuz yardıma muhtaç bir canlı, içinizde şefkat gibi duyguların uyanmasına neden olabilir. Şefkat ve sevgi, iyileşme sürecinde hissedilmesi gereken duyguların başında gelir ve ayrılık sonrası yas döneminde iyileşmeyi hızlandırabilir. Ancak, yaşadıklarınıza ve belki kendinize ya da eski eşinize duyduğunuz öfke, bu masum hayvana yansıyacaksa kesinlikle hayvan sahiplenmemeniz gerektiğini bilmelisiniz.

  • Maddi Açıdan Bir Hayvan Sahiplenmeye Hazır Mıyım?

Hayvan sahiplenme konusunda maddiyat da oldukça önemli bir durumdur. Elbette ki bir hayvanı sokaktan kurtardıktan sonra en pahalı mamaları ona yedirmek zorunda değilsiniz ama hayvanın sağlığını etkileyecek seviyede aşılarını yaptıramamak gibi durumlar söz konusu olacaksa da hayvan sahiplenmemeniz daha iyi olacaktır. Boşanma süreci hem erkekler hem de kadınlar için maddi anlamda yıkıcı olabilir. Bu yıkıcılık nedeniyle o hayvanın temel ihtiyaçlarını yeterli düzeyde karşılayamayacaksanız, evcil hayvan sahiplenmeniz önce o hayvana eziyet sonrasında da size vicdan azabı haline gelebilir. Bu yüzden maddi açıdan değerlendirme yapmak önemlidir.

  • Sadece O Hayvanla İlgilenip Kendimi Diğer Şeylerden Soyutlayacak Mıyım?

Bazı insanlar boşanma sürecinden sonra evcil hayvan sahiplenerek içlerine kapanabilirler. Bu durum, kişinin çok vicdanlı olmasından ve bazı konularda obsesif olmasından kaynaklanabilir. Boşanma gibi insanın hayatındaki en önemli yerlerden birine sahip olan bir kişiyi kaybettiği durumda, büyük bir eksiklik hissedilebilir. Bazı insanlar bu eksiklik duygusunu kedi ya da köpek gibi bir hayvanla doldurarak yola devam edebilirler. Ancak, sürekli olarak her saniye evcil hayvanla ilgilenmeniz ve bunu günlük gerçekleştirmeniz gereken aktiviteleri aksatacak seviyede yapmanız, daha fazla içinize kapanmanıza neden olacaktır. Bu yüzden aradaki dengeyi koruyacağınıza emin olmak, hayvan sahiplenme kararı için önemlidir.

Boşanınca Yalnızlık Duygusunu Yenmek İçin Neler Yapmak Gerekir?

Boşanınca yalnızlık duygusunu yenmek için sorumluluk sahibi bir insansanız ve konu hakkında detaylıca düşündüyseniz hayvan sahiplenebilirsiniz. Buna ek olarak, boşanınca yalnızlık duygusunu yenmek için şu soruların doğrultusunda bazı eylemlerde bulunabilirsiniz:

  • Kendimi Arkadaşlarımdan Soyutladım Mı?

Arkadaşlar, boşanma ya da iş hayatındaki olumsuz durumlar gibi insan hayatını büyük oranda etkileyen olaylarda daha hızlı şekilde toparlanabilmek açısında önemlidir. Çevrenizde sizi sevdiğine inandığınız ve güvendiğiniz arkadaşlarınız varsa o kişilerden kendinizi soyutlamamanız, yalnızlık hissetmemeniz açısından önemlidir. Bazen arkadaşlarınızla yediğiniz bir yemek ya da sabaha kadar oturup konuştuğunuz bir masa, yalnızlık duygunuzu büyük oranda atmanıza neden olabilir. Ancak, çevrenizdeki arkadaşlarınız sizi sevdiğinden emin olmadığınız ve güvenmediğiniz kişiler ise sırf yalnız kalma korkusu ile onlara da yakınlaşmamalısınız. Böyle bir durumda yeni bir arkadaş çevresi edinmek daha doğru olacaktır.

  • Kendime Yeterince Vakit Ayırıyor Muyum?

İlişkiler, çaba gerektirir ve birçok kişi ilişki içerisindeyken kendine vakit ayırmayı unutabilir. Özellikle boşanma döneminde söz konusu ise kendine vakit ayırmayı unuttuğunu ve bunun ne kadar yanlış olduğunu fark eden kişiler, bu durumu yalnızlık duygusunu aşmak için kullanabilirler. Kendinize vakit ayırmaktan kasıt illa sürekli spor yapmanız ya da 5 dil öğrenmeniz gibi ekstrem durumlar değildir. Sürekli istediğiniz ama ertelediğiniz küçük bir şeyi yapmak, örneğin bir müzik aletini çalmak için kursa gitmek bile olabilir. Bu tür aktiviteler, sosyalleşmenizi ve kendinizi daha değerli hissetmenizi sağlayabilir.

  • Bazı Şeyleri Kabullendim Mi?

Boşanma sonrası özellikle de karşı tarafa yoğun hisler besleyen ve boşanmak istemeyen taraf olan kişiler, bazı şeyleri kabullenmede güçlük çekebilir. Bu şeylerin başında ilişkinin bittiği ve o insanla beraber olmamanın yalnız olmak anlamına gelmediği gelir. İlişkinin bittiğini kabullenmek ve bu doğrultuda yalnızlık gibi olumsuz duyguları yaşayarak hayatı kendiniz için zor bir hale getirmekte o insanın varlığının herhangi bir etkisinin olmadığını, bunun tamamen size bağlı olduğunu anlamak önemlidir. Yalnızlık, bazen bir ilişki içerisinde de derin bir şekilde hissedilebilir ve bekar olmak böyle bir durumdan çoğunlukla daha sağlıklıdır.

  • Yeni Bir İlişkiye Başlamalı Mıyım?

Özellikle de evlilik gibi hem resmi hem de manevi açıdan bağların bulunduğu ilişkilerin yaz süreci daha uzun sürebilir. Ancak, bu yas süresinin sonuna geldiyseniz ve eğer yeni bir ilişkiye sahip olmak istiyorsanız yeni insanlarla tanışmak önemlidir. Unutmayın ki her insan evlenmek ya da hayatının aşkını bulmak zorunda değildir ve bekar bir şekilde hayatını sürdürmek de insanlara keyif verebilir. Bu konudaki düşünceniz toplum baskısı ile empoze edilen her insan evlenmelidir düşüncesi ya da o kişi beni bıraktı kimse sevmeyecek gibi yaralayıcı düşünceler doğrultusunda oluşmamalıdır. Hayatınız size aittir ve ilişki içerisinde olmayı sevip sevmediğinize karar vererek bu doğrultuda sevdiğinize karar verirseniz yeni ilişkilere başlamakta sonuna kadar özgürsünüz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu